Boeken hoogbegaafdheid

Boeken over hoogbegaafdheidSurvivalgids voor hoogbegaafde pubers

Als hoogbegaafde tiener ben je anders dan anderen. Leerkrachten, klasgenoten, zelfs je ouders begrijpen je vaak niet. Soms snap je jezelf ook niet zo goed. Dit boek staat boordevol tips om de middelbare school door te komen. Hoe ga je om met faalangst en overgevoeligheid? Wat als je niet gemotiveerd bent? Hoe weer je pestkoppen? En wat te doen als jij het beter weet dan de leraar?

Bestel dit boek bij bol.com


Schoolstrijd

Tom zit in groep 8. Hij vindt lezen heel lastig, maar hij is een ster in voetbal. Als zijn school op de sportdag tegen de school naast hen moet spelen, zal hij ze eens wat laten zien! Maar dan komt er een brief die alles in de war schopt. Zal Tom wel naar de sportdag kunnen? Samen met Pien maakt hij een plan.

Dit boek is leuk voor jongens èn meisjes in groep 6, 7 en 8. Het heeft AVI-niveau E3. Het boek is tevens een goede voorbereiding op een dyslexieonderzoek.

Bestel dit boek bij bol.com


Stop die pestkop!

Gepest worden is ontzettend naar. Je vraagt je af waarom ze altijd jou moeten hebben en of het altijd zo zal blijven. Je hebt het gevoel dat er iets mis met je is, of zint juist op wraak. Soms geven volwassenen jou nog de schuld ook! Ze zeggen dat je niet zo snel op je teentjes getrapt moet zijn, dat je van je af moet leren bijten, of zelfs dat je erom vraagt om gepest te worden.

Gepest worden is nooit jouw schuld, maar gelukkig zijn er wel wat dingen die je kunt doen om te zorgen dat pesters jou niet meer als slachtoffer zien. Dit boek staat vol tips en trucs om zelfverzekerd over te komen, de juiste hulp in te roepen en… van je af te bijten.

Bestel dit boek bij bol.com

Remi en de geest van La Ferme

Als de hoogbegaafde Remi zijn middelbare school grote schade berokkent in een poging te bewijzen dat hij wél cool is, sturen zijn ouders hem naar een kostschool voor begaafde kinderen in Frankrijk. Eenmaal op La Ferme aangekomen, ontdekt hij al snel dat er iets niet pluis is. Waar komen 's nachts toch die mysterieuze voetstappen vandaan? Samen met zijn wereldvreemde kamergenoot Maarten en het mooiste meisje van de klas Sunee, gaat Remi op onderzoek uit.

Bestel dit boek bij bol.com


Remi Verdwaald in de catacomben

Tijdens Remi’s tweede semester op La Ferme – kostschool voor begaafde jeugdigen – wordt tot zijn schrik gedreigd met sportcompetities. Wanhopig probeert hij te voorkomen dat hij afgaat voor Sunee, het meisje op wie hij verliefd is.

Ondertussen hebben Remi’s schoolgenoten zo hun eigen problemen. Kamergenoot Maarten heeft een krankzinnige hulphond gekregen, wonderkind Gabrielle draait door van een nestje raven en een van de docenten verliest zijn verstand. Op de schoolreis naar Parijs komt de situatie tot een levensbedreigend hoogtepunt. Zullen ze ooit het daglicht weer zien?

Bestel dit boek bij bol.com


Remi Gegijzeld

Na de zomervakantie start Remi met zijn derde semester op La Ferme, kostschool voor begaafde jeugdigen. De sportcompetities gaan van start, dus het verliezen kan beginnen! Naast de hopeloze trainingen bereidt Remi zich samen met Sunee voor op zijn eerste examens. In de herfstvakantie gaat de school naar een muziekconcours om een oud-klasgenootje aan te moedigen, maar dan gaat het mis: gewapende mannen bestormen de concertzaal!

Bestel dit boek bij bol.comMijn hoogbegaafde kind heeft ADHD. Wat nu?

Informatief boekje voor ouders wiens kind net een dubbele diagnose heeft gekregen. Wordt gratis verstrekt aan ouders die diagnostisch onderzoek of psycho-educatie hebben gedaan bij Adviesbureau Hoogbegaafdheid Pluspunt.

Dit boekje is niet te bestellen.

Mijn hoogbegaafde kind heeft autisme. Wat nu?

Informatief boekje voor ouders wiens kind net een dubbele diagnose heeft gekregen. Wordt gratis verstrekt aan ouders die diagnostisch onderzoek of psycho-educatie hebben gedaan bij Adviesbureau Hoogbegaafdheid Pluspunt.

Dit boekje is niet te bestellen.
Vragenlijst Onderscheid Hoogbegaafdheid en ADHD

Het gebeurt geregeld dat een hoogbegaafd kind ten onrechte de diagnose ADHD krijgt. Omgekeerd gebeurt het ook dat een kind onterecht géén diagnose krijgt, en dus passende hulpverlening moet ontberen, omdat men ervan uitgaat dat het gedrag voortkomt uit hoogbegaafdheid.

Met behulp van de VOHAD kunt u een duidelijk onderscheid maken tussen gedrag dat past bij de diagnose ADHD en gedrag dat voortkomt uit motivatie dan wel demotivatie bij hoogbegaafdheid. Het is een inzichtelijk instrument, dat op zichzelf niet bedoeld is om een diagnose te stellen, maar wel om misdiagnose zoveel mogelijk te voorkomen.

De VOHAD is bedoeld voor het interpreteren van gedrag van kinderen in de leeftijd van 6 - 18 jaar. De vragenlijst wordt ingevuld door de ouder(s)/verzorger(s) en/of leerkracht van het kind. Dit neemt ongeveer tien minuten in beslag. Het scoren en interpreteren kosten elk ongeveer vijf minuten. Scoren en interpreteren dient te worden gedaan door een psycholoog, orthopedagoog of kinderpsychiater.

Alleen nog beschikbaar als .pdf: handleiding + vragenlijsten voor 34,95. Bestel bij ons: stuur een mail.
Vragenlijst Onderscheid Hoogbegaafdheid en ASS

Met behulp van de VOHAS kunt u een duidelijk onderscheid maken tussen gedrag dat past bij de diagnose ASS (autismespectrumstoornis) en gedrag dat voortkomt uit aansluitingsproblemen bij hoogbegaafdheid. Het is een inzichtelijk instrument, dat op zichzelf niet bedoeld is om een diagnose te stellen, maar wel om misdiagnose zoveel mogelijk te voorkomen.

Het gebeurt geregeld dat een hoogbegaafd kind ten onrechte de diagnose ASS krijgt. Omgekeerd gebeurt het ook dat een kind onterecht géén diagnose krijgt, en dus passende hulpverlening moet ontberen, omdat men ervan uitgaat dat het gedrag voortkomt uit hoogbegaafdheid.

Zowel het hoogbegaafde kind als het kind met autisme kan zich terugtrekken uit sociale interacties, anderen storen door dwars door hen heen te praten, of juist de baas willen spelen en een woedeaanval krijgen als iets anders gaat dan gewenst. Het is dus lastig hier goed onderscheid tussen te maken. Met de VOHAS krijgt u meer inzicht in de subtiele verschillen in gedrag.

De VOHAS is bedoeld voor het interpreteren van het gedrag van kinderen en jeugdigen van 6 tot 18 jaar. De vragenlijst wordt ingevuld door de ouder(s)/verzorger(s) en/of leerkracht van het kind. Dit neemt ongeveer 15 minuten in beslag. Het scoren en interpreteren kosten elk ongeveer 5 minuten. Het interpreteren dient te gebeuren door een psycholoog, orthopedagoog of kinderpsychiater.

Alleen nog beschikbaar als .pdf: handleiding + vragenlijsten voor 34,95. Bestel bij ons: stuur een mail.SLIM Strategisch Leren voor Intelligente Middelbare scholieren

In dit handige werkboek ontdekken leerlingen verschillende strategieen voor het leren van teksten en woordjes en voor het inplannen van huiswerk. Het geleerde kan direct in het boek worden toegepast, zodat de leerling ziet welke strategieen voor hem het beste werken. Dit werkboek wordt gebruikt bij de leerstrategietraining van Adviesbureau Hoogbegaafdheid Pluspunt.

Dit boek is niet te bestellen.Goedkope kinderfeestjes

Het 'kinderfeestje' wordt steeds veeleisender. Onder ouders lijkt een ware concurrentiestrijd gaande te zijn. Het moet alsmaar groter en duurder. Dit boek is er voor de ouders die het anders willen doen. Die in plaats van hun portemonnee hun creativiteit willen aanspreken en die zo toch een onvergetelijk feest willen organiseren.

Bestel dit boek bij bol.com


Gratis artikelen met betrekking tot hoogbegaafdheid vind je hier.